Sayfalar

Kaplıca ve termal Otelleri tamamı burada

16 Şubat 2013 Cumartesi Günü Yazıldı;.

KAPLICALARDAN FAYDALANMA ŞEKLİ
 
·Kaplıca Mevsimi: Bölgenin iklim halleri göz önüne alınarak saptanır. Genellikle memleketimizde belirlenmiş kaplıca ve içmecelerin sezonu onbeş Mayıs - 15 Eylül ortasıdır.
 
·Kaplıcalarda Terapi Müddeti (Kür): Lüzumlu faydayı sağlamak için 3 haftalık 1 iyileştirme ve asgari 21 banyo önerilir.
 
·Banyo anı ve Müddetler: Banyoya başlamadan evvel; ufak ve büyük Abdest yapmak, banyoda hareketsiz durmak gerekir. Banyodan ayrıldıktan daha sonra da; herhangi birşey ile kurulanılmaz, havlu yada bornoza bürünülür, ılık odada bir Saat kadar yatılır. Bu zaman içerisinde, beden ter atar. Sonra giyinilir ve 1 saat dek daha aynı odada vakit geçirilir.
 
·1.ci Banyo; il yemekten (kahvaltıdan) önce aç karnına yahut il yemekten (kahvaltıdan) 1 saat daha sonra,
 
·2.ci Banyo; akşam ziyafetinden 120 dakika başta sağlanması halinde maksimum mertebe yarar sağlanır.
 
·Banyoda kalma vakti: İlk Gün on dakika; ardındakilerde ise, hasta olanın bünyesine ve rahatsızlığa nazaran, 12-20 Dk arasındadır.
 
·İçme Kürü: Kronik marazlıklarda önerilir. Müddeti üç-altı hafta olmalıdır. 1.ci gün; aç karnına 1 defada 6 Su bardağı (bir.5 litre); ondan itibarenki zamanlar; sabah, öğle ve akşam ziyafetlerinden yarım saat başta ikişer su bardağı içilir.
 
HASTALIKLAR
 
·Böbrek ve idrar yolları marazlıkları: Sürekli (kronik) ve ödemsiz böbrek iltihabları, mesane iltihabı, idrar taşlarıyla alakadar marazlıklarda; karbonatlı, hidrokarbonatlı sulardan menfaatlenilir. Bu suların prostata iyi geldiği tespit edilmiştir.
 
·Ten Marazlıkları: Bütün ten rahatsızlıklarında; tuzlu, kükürtlü ve çamurlu sulardan menfaatlenilir.
 
·Hormonel rahatsızlıklar: Bu hastalıklara, airwaves-aktiviteli Sular iyi gelir.
 
·Göz Rahatsızlıkları: Kükürtlü ve iyotlu sulardan yararlanılır.
 
·kadın marazlıkları: Bu konuda doktor tavsiyesi mevcut olmadan ılıca terapisi sağlanması gerçek olmaz. Ateşli kız rahatsızlıklarında ve hamile kızlarda kaplıca tedavisi aşırı boyutta titiz ve kesinlikle hekim gözetiminde uygulamasında yarar bulunmaktadır. Bunların üstünde Aybaşı bozuklukları, kronik rahim rahatsızlıklarında; sülfürlü (kükürtlü), killi ve airwaves-aktiviteli sulardan istifade edilir.
 
·Kalp ve kan dolaşımı hastalıkları: ileri derecede kalp, kan dolaşımı ve damar sertliği de ılıca tedavisi ifa edilmez. Öbürleri için tuzlu, iyotlu ve stereo-aktiviteli sulardan yararlanılır.
 
·Mide ve bağırsak hastalıkları: Ağır mide nezlesi, mide tümörü, sifilitik gastrit ve pilor sıkışmalarında ılıcalardan menfaatlenilmez. Kronik gastrit, sürekli (kronik) bağırsak nezlesi, bağırsak gazları, sindirim güçlüğü ve davamlı (kronik) kabızlıklarda ise; hidrokarbonatlı, sülfatlı sulardan istifade edilir.
 
·Romatizmal hastalıklar: İlerlemiş ve ateşli romatizmada, ılıca terapisi yapılmaz. Kronik romatizmada ise; tuzlu, karbonatlı, sülfatlı, sülfürlü (kükürtlü), radio-aktiviteli ve balçıklı sulardan istifade edilir.
 
·Safra kesesi ve Karaciğer rahatsızlıkları: Safra kesesi, karaciğer, pankreas rahatsızlıklarında; karbonatlı, hidrokarbonatlı ve sülfatlı sulardan istifade edilir. ileri safhadaki Siroz'da kullanılmaz.
 
·Sinir sistemi hastalıkları: Siyatik, lumbago, nevralji, nevrasteni, psikasteni ve nevroz gibi sinir marazlıklarında; tuzlu, balçıklı ve airwaves-aktiviteli sulardan menfaatlenilir.
 
·Solunum yöntemi marazlıkları: Astım, bronşit gibi teneffüs yolu marazlıklarında; tuzlu, iyotlu ve kükürtlü sulardan yararlanılır. ilerki derecedeki verem, damar sertliği ve kalp rahatsızlıklarında kullanılmaz.
 
Şeker rahatsızlığı: Sodyum bikarbonatlı sulardan faydalanılır.
 

http://wlzn.org/blogs/post/33038
http://socialmediatric.com/blogs/user/tent98oak
http://www.myworldofwork.org/blogs/user/bush03tip
http://socialmediatric.com/blogs/post/8032
http://www.myworldofwork.org/blogs/post/13888
http://www.nepalivoices.org/blogs/user/giants94max
http://www.nepalivoices.org/blogs/post/27332
http://www.dirtyepicltd.com/blogs/user/wealth59don
http://www.dirtyepicltd.com/blogs/post/16656
http://mnm.sharewithpeople.com/blogs/user/giants89max
http://mnm.sharewithpeople.com/blogs/post/14233
http://connect.webwaponline.com/blogs/user/giants54don
http://chat.acolfuto.org/blogs/user/alibi52test
http://connect.webwaponline.com/blogs/post/29971
http://chat.acolfuto.org/blogs/post/722
http://www.twinva.com/blogs/user/tent38ant
http://www.twinva.com/blogs/post/13451
http://gmi.btm.web.id/blogs/viewstory/170495
http://www.footballcoach.co/blogs/user/mose07ant
http://www.footballcoach.co/blogs/post/13224
http://dnetwork.digitalplus.ca/blogs/viewstory/32319
http://community.bagh.com.pk/index.php?p=blogs/viewstory/40947

0 yorum: